Voordelen van een jacuzzi onder een overkapping

Een jacuzzi in uw tuin onder een overkapping is niet alleen erg mooi, maar heeft ook nog een aantal grote voordelen. Bent u benieuwd welke voordelen? Lees dan vooral verder om er achter te komen waarom u zou moeten investeren in een overkapping.

Verlengt de levensduur van uw jacuzzi

Verschillende weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, wind en Uv-straling kunnen allemaal een negatief effect hebben op de levensduur van uw jacuzzi. Zo kunnen onder andere takken of bladeren door de wind in uw bad belanden, waardoor er problemen kunnen ontstaan met onder andere het filtersysteem. Tevens kan dat natuurlijk ook uw omkasting beschadigen. Daarnaast kan Uv-straling er voor zorgen dat de kleur van uw omkasting kan gaan verkleuren. Al deze weersomstandigheden hebben dus hun eigen impact op de levensduur van uw jacuzzi. Met een overkapping beschermt u uw spa tegen deze invloeden en verlengt u de levensduur van uw jacuzzi.

Minder onderhoudskosten aan de jacuzzi

U bespaart tevens ook geld op de onderhoudskosten van uw jacuzzi. Zoals eerder vermeld kunnen er bijvoorbeeld takken of bladeren in uw spa belanden. Dit kan grote problemen veroorzaken aan uw spa. Deze kunnen onder andere achter blijven in uw pompen, waardoor er een reparatie nodig is. Deze reparaties kunnen qua kosten behoorlijk oplopen (indien het buiten de garantieperiode valt). Ook voor de lange termijn kan het u dus een hoop kosten besparen.

Besparing op energiekosten

Ook biedt een overkapping een goede bescherming tegen koude wind en lucht, waardoor de jacuzzi minder energie hoeft te gebruiken om de spa op temperatuur te houden. Ook hierbij is de overkapping zowel op lange als korte termijn een goede investering.

Verhoging van de privacy

Een jacuzzi is bedoeld om te ontspannen en genieten van het heerlijke wellness gevoel. Als een jacuzzi in het open staat in de tuin kan u nog wel eens het gevoel hebben dat u bekeken kan worden door onbekenden. Wanneer u kiest om een overkapping met screens over uw spa te plaatsen haalt u dit gevoel volledig weg. Ook op het gebied van privacy is het dus een goede investering.

Kortom een overkapping heeft vele voordelen. Het is een eenmalige investering waar u op korte en lange termijn veel plezier aan kan beleven.

Ons jacuzzi assortiment

Bij Sunspa Benelux hebben wij een breed assortiment op het gebied van overkappingen. Zo hebben we overkappingen in verschillende kleuren en maten. Daarnaast bieden we ook verschillende opties ter beschutting.

Zo hebben we volledig dichte screens, maar ook louvre shutters. Deze louvre shutters bieden u de gelegenheid om ze volledig dicht te zetten, maar ook open, waardoor u nog wel kan genieten van de omgeving. De screens sluiten de overkapping volledig af aan die kanten en zijn elektrisch omhoog en omlaag te zetten.

Mocht u interesse hebben in een van onze overkappingen, neem gerust vrijblijvend een kijkje in één van onze showrooms. Onze deskundige medewerkers helpen u graag met al uw vragen!