Wanneer de jacuzzi geplaatst is moet deze natuurlijk gevuld worden met water. Het is niet nodig om een extra watertappunt bij de jacuzzi aan te leggen, de jacuzzi kan gewoon gevuld worden met een tuinslang. U moet er wel voor zorgen dat wanneer u de jacuzzi leeg wilt laten lopen, het water gemakkelijk afgevoerd kan worden.

De meest aangename temperatuur in de jacuzzi ligt tussen de 37 en 39 graden Celsius. In de zomermaanden raden we aan de temperatuur rond de 37 graden Celsius (lichaamstemperatuur) in te stellen of indien gewenst, te verlagen naar 32 á 33 graden. In de wintermaanden kunt u de temperatuur verhogen naar 37 á 39 graden Celsius. Hoger dan 40 graden raden we niet aan.

De jacuzzi in de spa kunt u aan- of uitzetten middels het besturingssysteem. Met de diverters kunt u de jacuzzi groepen van de jets bedienen. Vervolgens kunt u met de diverters de jacuzzi groepen van de jets bedienen, zo kunt u afzonderlijk bepalen in welk gedeelte van de jacuzzi de jets geactiveerd worden.

Indien de jacuzzi oververhit dreigt te raken zal de spa zichzelf afsluiten, hij zal weer opstarten zodra hij is afgekoeld.

Wij raden aan het water in de jacuzzi elke 3 maanden te verversen.

In veel gevallen volstaat 220 volt om de jacuzzi aan te sluiten. Voor jacuzzi’s met meerdere pompen en een 3KW heater is 2 x 220 volt, of 380 volt nodig. Voor de stroomvereisten van uw jacuzzi verwijzen wij u graag naar onze elektriciteit pagina. Hier wordt per model toegelicht wat voor stroomaansluiting u nodig heeft.

Meer informatie

Het gebruik van een jacuzzi cover is belangrijk. Zo beschermt een cover uw jacuzzi tegen vuil en stof van buiten. Het water in uw jacuzzi blijft zodoende schoon en hygiënisch. Een ander belangrijk punt is dat een cover de gehele jacuzzi afsluit. Zo kan er geen warmteverlies plaatsvinden en blijft het water op de juiste temperatuur. Niet geheel onbelangrijk, u bespaart hierdoor ook op uw energiekosten.

Een jacuzzi ozonator is een apparaat dat met behulp van een ultraviolette lamp of een CD-chip, ozongas aanmaakt. Dit gas wordt gebruikt om het water te reinigen van bacteriën en micro-organismen. De levensduur van een jacuzzi ozonator is 1,5 tot maximaal 2 jaar, na het einde van deze periode dient deze altijd vervangen te worden.

Meer informatie

Voor de kwaliteit van het water in de jacuzzi is het belangrijk dat u de filter elke week schoon maakt. Reinig tevens 1 keer per maand de filter grondig, zie voor instructies de volgende vraag.

Meer informatie

Reinig de filtercartridge 1 keer per week, door deze schoon te spuiten met de tuinslang. Daarnaast dient u de filter 1 keer in de maand in een emmer of bak met water te leggen, samen met 2 reinigingstabletten en dan 1 uur laten weken. Daarna de filter goed afspoelen.

U moet wekelijks het water in de jacuzzi testen en de PH-waarden en het chloorgehalte op het juiste niveau houden. Zie de volgende vraag over hoe u de waarden van het water opneemt.

Dit doet u heel eenvoudig met speciaal hiervoor ontworpen teststrips. Dompel de teststrip in het water en wacht enkele seconden tot u de resultaten betrouwbaar af kunt lezen. U kunt de teststrips aanschaffen via de showroom waar u uw jacuzzi heeft gekocht.

Voor optimaal wateronderhoud adviseren wij een Blue Connect Plus aan te kopen zodat u via een app op uw telefoon en per mail altijd de actuele waardes van uw jacuzzi water kunt inzien. Zo kunt u, indien nodig, direct de onjuiste waarden corrigeren.

U heeft de keuze of u met chloor wilt werken of met chloorvrije producten. Een veelgebruikt product welke (nagenoeg) chloorvrij is, is Aquafinesse. Beide soorten producten kunt u via uw showroom aanschaffen.

U kunt een extra servicecontract afsluiten via de showroom waar u de jacuzzi heeft aangekocht. Op het moment van installeren zal de erkende installateur u hierover volledig informeren.

Meer informatie

De service voor onze jacuzzi baden wordt verleend door de showroom waar u uw jacuzzi heeft aangekocht of door erkende partner installateurs. Dus mocht er ooit een storing zijn dan wordt dit te allen tijde professioneel opgelost!

Onderdelen blijven minimaal 10 tot 15 jaar na aankoop van uw jacuzzi gegarandeerd op voorraad.

Wegens het gecombineerde gewicht van het water en de gebruikers in de jacuzzi is het uitermate belangrijk dat de ondergrond waarop het bad rust waterpas is en geschikt om dit gewicht op uniforme wijze te dragen.

Voorkom verzakkingen of verplaatsing van de ondergrond gedurende de volledige periode dat de jacuzzi geïnstalleerd is.

Een goed aangelegde betegelde vloer voldoet. Een houten vlonder is minder geschikt omdat deze eventuele trillingen van het bad kan versterken. Zorg ervoor dat het oppervlak rondom de jacuzzi niet al te glad is als er water over de rand vloeit.


python jacuzzi in de tuin

Heeft u een andere vraag?

Heeft u een andere vraag of wilt u liever persoonlijk contact? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

U kunt voor al uw vragen en advies terecht bij onze jacuzzi showrooms of stuur uw vraag naar [email protected].

Showrooms Neem contact met ons op