Schuimvorming in uw jacuzzi? Zo komt u er vanaf!

Een jacuzzi, spa of buitenspa is een fantastische manier om te ontspannen na een lange dag, maar soms kan overtollig schuim het plezier bederven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het schuim uit uw jacuzzi te verwijderen. Deze manieren zijn in onderstaande blog te lezen. Daarnaast is er ook te lezen hoe u het kan oplossen en zelfs voorkomen.

Controleer de pH-waarde van het water

Schuimvorming in een jacuzzi kan verschillende oorzaken hebben. Een van de meest voorkomende oorzaken is een onjuiste waterchemie en/of onbalans van de pH-waarde. Als de pH-waarde van het water niet goed is afgestemd, kan dit namelijk leiden tot schuimvorming. Dit komt doordat onjuiste pH-waarden de effectiviteit van ontschuimingsmiddelen kunnen verminderen en bijdragen aan de ontwikkeling van schuim. Controleer daarom regelmatig de pH-waarde met een testkit en voeg indien nodig pH-verlagende chemicaliën toe om de pH-waarde te verlagen.

Verminder het gebruik van zeep en shampoo

Een andere oorzaak van schuimvorming in de jacuzzi is het gebruik van zeep, lotions en andere cosmetische producten. Wanneer deze producten in contact komen met het water van de jacuzzi, kan dit leiden tot schuimvorming. Probeer dit soort producten uit uw jacuzzi of zwemspa te houden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat zeep in uw (zwem)kleding aanwezig is. Dit kan achtergebleven zijn na de laatste wasbeurt. Spoel uzelf daarom altijd af voordat u de spa betreed.

Voeg een antischuimmiddel toe

Naast de bovenstaande tips zijn er nog meer oplossing voor het tegengaan van schuimvorming. Er zijn namelijk speciale antischuimmiddelen verkrijgbaar die u aan het water van uw jacuzzi kunt toevoegen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

Als het schuimprobleem aanhoudt of steeds terugkomt, kan het zijn dat er een ander probleem is dat moet worden aangepakt. Controleer de filters en zorg ervoor dat deze schoon zijn en vervang ze indien nodig. Het kan tevens helpen om de watercirculatie te verhogen door de jets te verhogen. Ook het verlagen van de temperatuur van het water kan helpen.

Laat de jacuzzi een tijdje uitstaan

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kan het helpen om de jacuzzi uit te schakelen en een tijdje te laten rusten. Het schuim zal dan vanzelf afnemen. Mocht zelfs dit niet helpen dan is het noodzakelijk om de jacuzzi volledig leeg te laten lopen, grondig te reinigen en vervolgens weer te vullen. Tijdens het vulproces is het van belang om meteen de benodigde chloor en pH-waarde op pijl te brengen en ervoor te zorgen dat de filters schoon zijn.

Met deze tips kunt u hopelijk snel en gemakkelijk het schuim uit uw buitenspa verwijderen en weer zorgeloos genieten van uw ontspanningsmoment.

Bent u op zoek naar een producten om u jacuzzi of zwemspa te onderhouden? Dan bent u bij Sunspa Benelux aan het juiste adres. Klik hier om naar onze website te gaan voor onderhoudsproducten.