Het eerste jacuzzi model

Het woordje jacuzzi is afkomstig van de achternaam van twee Italiaanse broers uit Californië. In 1915 richtten beide broers een eigen bedrijf op met de naam “jacuzzi Brothers” gericht op de productie van apparatuur voor vliegtuigen. Een paar jaar later gingen ze zich meer focussen op de agrarische sector en daarmee specifiek op waterpompen. Rond 1925 kwamen de broers met een revolutionair product op het gebied van pompen. Ze ontwikkelde namelijk een nieuw type pomp die het mogelijk maakte om water uit de grond te onttrekken.

Een paar jaar later ontwikkelde één van de broers een uitvinding die als fundering geldt voor de hedendaagse bubbelbaden. Om zijn achtjarige zoontje pijnverlichting te geven voor zijn reumatoïde artritis ging hij op zoek naar een pomp waar hydrotechniek bij werd toegepast. Dit leidde tot de creatie van een hydrotherapie pomp, genaamd de J-300. Deze pomp zorgde voor een relaxerende en therapeutische massage van het lichaam, iets waar zijn zoon veel baat bij had.

Jaren later ging het familiebedrijf verder in de ontwikkeling en innovatie van de pomp en toepassingen van de pomp in baden. Zo werd de eerste, in een bad geïntegreerde bubbelbad ontwikkeld. Niet veel later kwam er zelfs een op zichzelf staand familiemodel In met een ingebouwde verwarming en waterfilters.

Dit familiemodel werd in de jaren tachtig in diverse modellen op de markt gebracht en konden zowel binnen als buiten het huis gebruikt worden. Hiermee was de jacuzzi zoals we die nu kennen echt geboren! Het bedrijf is tegenwoordig nog steeds dé pionier op het gebied van bubbelbaden.

oude foto van de jacuzzi familie in zwart-wit