Zwemspa / Swimspa

De laatste jaren heeft de zwemspa een ware opmars gemaakt in de wereld van spa’s en jacuzzi’s. Steeds meer mensen verkiezen een zwemspa boven een traditioneel zwembad.

De groeiende populariteit van zwemspa’s is niet gek, maar wat is een zwemspa nu eigenlijk? Een zwemspa staat voor een combinatie van een zwembad en een spa.

Zwemspa’s zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en indelingen, geheel afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de beschikbare ruimte van uw buitenlocatie.

Ten opzichte van een zwembad in de tuin biedt een zwemspa veel voordelen. Hieronder lichten we deze voordelen nader toe.

Waarom een zwemspa?

Zwembad & Spa in 1

Alle voordelen van een zwembad en spa in 1 product

Multifunctioneel

Ultieme training afleggen of juist heerlijk ontspannen

Weinig ruimte

Dit unieke wellnessproduct neemt relatief weinig ruimte in beslag

Laag energieverbruik

Verbruikt minder energie dan een regulier zwembad

Zwemspa kopen?

Zwemspa’s kennen ten opzichte van traditionele zwembaden veel voordelen. Bij een zwemspa komen de voordelen van een zwembad en een spa (veelal aangeduid als een jacuzzi) namelijk in één product samen.

Zo kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een massage met de aanwezige massagestralen. De massagejets zorgen voor een diep doordringende massage en de luchtjets zorgen voor de welbekende bubbels.

Ook kunt er juist voor kiezen om intensiever aan het werk te gaan door tegen de krachtige waterstralen van de waterstroominstallatie in te zwemmen.

U kunt met de waterstroominstallatie zelfs een complete work-out afwerken en de waterstroom sterkte geheel naar wens instellen. Zwemspa’s zijn dan ook zeer populair onder amateur- en professionele sporters.

Zwemspa swimspa ingebouwd

Ten opzichte van een zwembad neemt een swimspa, zoals een zwemspa ook weleens wordt aangeduid, relatief weinig ruimte in. Variërend van 4 tot 6 meter lang en 2 tot 3 meter breed past een zwemspa in bijna iedere tuin.

Wat we ook vaak zien is dat men er voor kiest om de zwemspa in de te bouwen in de grond. In tegenstelling tot zwembaden hoeft u bij het kopen en plaatsen van een zwemspa geen vergunning bij de gemeente aan te vragen.

Naast het feit dat zwemspa’s compacter zijn is er nog een ander groot voordeel te benoemen. En dat is zeker een niet onbelangrijk voordeel. Een zwemspa is namelijk ook vele malen energiezuiniger dan een traditioneel zwembad. De spa heeft namelijk veel minder water nodig, waardoor het makkelijker te verwarmen is. De bijgeleverde zwemspa cover maakt u de spa extra zuinig en gaat warmteverlies tegen. Ook blijft hiermee het water mooi schoon en bevordert u de veiligheid.

Ten slotte kunt u een swimspa bij verhuizing meenemen. Dat wordt bij een zwembad in de tuin lastiger. Een zwemspa kopen betekent dus jarenlang wellness plezier.

Download onze brochure

Brochure
  •  Alle zwemspa’s op een rijtje
  •  Lees alle specificaties & eigenschappen
  •  Lees alle onderhoudstips & meer
  •  Meer dan 2000+ aanvragen