Een jacuzzi van Sunspa Benelux behoeft nauwelijks onderhoud. Wanneer u aan de onderstaande punten de nodige aandacht besteedt is het jarenlang plezier hebben van uw jacuzzi gegarandeerd.

  • Controleer wekelijks de PH waarde en corrigeer deze indien nodig met PH+ of PH-.  Voeg daarnaast 1 x per week een chloortablet toe door deze in een chloordrijver te plaatsen. Controleer uw chloorgehalte altijd pas op het moment dat uw PH waarde op orde is.
  • Ververs het water van de jacuzzi elk kwartaal.
  • Reinig de filtercartridge minstens 1 keer in de week, d.m.v. schoon spuiten met de tuinslang. En 1 keer in de maand in een emmer of bak met water, samen met 1 dosis (+/- 50ml op 3 liter) Spa Line Spa Cartridge Cleaner, 3 uur laten weken en daarna goed afspoelen.
  • Neem een douche (gebruik hierbij geen zeep) alvorens u in uw jacuzzi stapt en reinig zwemkleding zonder wasmiddel. Zo vermijdt u dat er detergenten en zeepresten in het water van uw jacuzzi terecht komen.
  • Laat de jacuzzi niet zonder water of afsluiting in de zon staan. Rechtstreekse blootstelling aan zonlicht kan de kuip beschadigen.
  • Sluit de jacuzzi af wanneer deze niet gebruikt wordt (leeg of gevuld). Zorg voor bescherming bij regen en sneeuw.
  • Kantel de jacuzzi niet. Zo beschadigt u de structuur.
  • Open de besturingskast in het uitrustingscompartiment niet. U hoeft de besturingskast immers niet van onderhoud te voorzien.

Om de binnenkant van de spa te reinigen, gebruikt u best een zachte doek of spons en eventueel een zachtwerkend onderhoudsproduct. Gebruik absoluut geen schurende of bijtende schoonmaakmiddelen. Het beste moment om het bad te reinigen is tijdens het periodiek verversen van het water.

Maak gebruik van deze gelegenheid en spuit tijdens het leeglopen van het bad het filterhuis en de binnenwanden van het bad goed schoon met een tuinslang. Met behulp van een zachte borstel aan een lange steel is het klusje zo geklaard.

De filtercartridge kan verstopt raken door kalkaanslag wat een slechtere watercirculatie tot gevolg kan hebben. het is daarom raadzaam om de filtercartridge elke week te reinigen. Haal de cartridge uit de filterhulsen verwijder het achtergebleven vuil en laat de filter een uur weken in een bak of emmer met 1 a 2 lepels granulaat. Plaats de cartridge daarna terug in het filterhuis en sluit het deksel. Vergeet niet dat de filtercartridge om de 6 á 8 maanden moet worden vervangen, tenzij deze blokkeert of stuk is (in dit geval moet u het filter eerder van een nieuwe cartridge voorzien).

De spa’s van Sunspa Benelux zijn zo ontworpen dat het water continue op ongeveer 38 graden wordt gehouden. Om deze reden is de spa niet seizoensgebonden en het gehele jaar te gebruiken. Zo ook in de koude(re) herfst- en wintermaanden. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de therapeutische effecten van een spa zelfs het grootst zijn wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk lager zijn dan de temperatuur van het water.

Als u uw spa in de winter gebruikt dient u de volgende adviezen ter hande te nemen:
Wanneer de temperatuursensoren binnen de verwarmer een daling waarnemen tot 6,7 graden (ongeveer 44 F) treedt de pomp automatisch in werking om vorstbescherming te bieden. De pomp blijft werken tot 4 minuten nadat de sensoren in de spa een temperatuurstijging tot 7,2 graden of hoger waarnemen. Het is aangeraden om uw bad eveneens van een afdekzeil / beschermhoes te voorzien als extra voorzorgsmaatregel tegen het gedeeltelijk bevriezen van enkele componenten als ook om het energierendement van de spa te maximaliseren. Wanneer de afsluitingssloten van het deksel bevroren zijn probeer het ijs dan niet los te schrapen maar besproei deze met wat warm water.

Let op: Sunspa Benelux adviseerd u om uw spa bubbelbad ook gedurende de wintermaanden actief te houden. Dit om eventueel bevriezen van pompen en leidingwerk te voorkomen. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen. Sunspa Benelux stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele vorstschade indien de klant er toch voor kiest om de spa tijdens de wintermaanden niet te gebruiken.